Cel mai asteptat eveniment pentru doamne si domnisoare

Cel mai asteptat eveniment din weekend-ul trecut dedicat doamnelor si domnisoarelor a fost o cursa de masini – mai exact, prima etapa a Campionatului National Women Rally 2019, care a avut loc chiar in Cetatea Alba Carolina din Alba Iulia. Sambata s-au aliniat la start 40 de masini, dintre care 37 de concurente si 3 masini forlighter.

Dupa o zi cu de toate – emotii, adrenalina, distractie – cele peste 50 de participante, piloti sau copiloti, s-au declarat invinse de “microbul” motorsportului si au promis ca vor reveni si la celelalte 2 etape din campionat care se vor desfasura lunile urmatoare (Timisoara 21-23 iunie, Cluj-Napoca 13-15 septembrie). Reactiile concurentelor vorbesc de la sine si incurajeaza aparitia unui nou val de femei implicate in automobilism:

 • “O experienta unica, plina de adrenalina, intr-un cadru organizat profesionist”,
 • “Cea mai tare si frumoasa experienta! Recomand cu tot dragul sa incercati macar odata!”,
 • “Excelenta prima etapa, a fost o experienta coplesitoare. Mi-a fost inoculat „microbul” si o sa particip la toate etapele!”
 • “A fost o experienta unica, plina de adrenalina, de emotii, de neprevazut si absolut minunata!”
 • “Cu aceasta ocazie, mi-am descoperit pasiunea pentru adrenalina si pentru sentimentul de putere pe care il ai cand iti impingi limitele dincolo de zona de confort.”
 • “Momente si emotii! O zi in care traiesti de la agonie la extaz.”

Laura Savu, fondatoarea si organizatoarea Women Rally, se declara si ea multumita de cum a decurs prima etapa si spera ca etapele Women Rally sa devina un obicei printre doamnele si domnisoarele care vor sa se relaxeze intr-un mod unic si dinamic: “Sunt extrem de incantata de cum s-a desfasurat prima etapa Women Rally din anul acesta. Am avut la start un numar impresionant de masini, conduse de soferite curajoase si ambitioase, venite din toate regiunile tarii, cel mai departe din Constanta. Am auzit scartait de roti si multe cuvinte de admiratie din partea barbatilor de pe margine. Toti au spus ca a fost un eveniment peste asteptari, iar asta ne onoreaza si ne ajuta sa mergem mai departe cu acelasi entuziasm. Le multumim partenerilor pentru implicare si sustinere, acesta este doar inceputul!”

Una dintre masinile de securitate a fost pilotata de Vanessa Ilie, pilotul care in 2017 si 2018 a facut 2 sezoane complete in Campionatul National de Viteza in Coasta: “Sunt foarte fericita sa pot fi deschizator de drum la un astfel de eveniment automobilistic care incurajeaza prezenta femeilor in motorsport. Se vede tot mai clar in ultima perioada cum acest lucru nu mai este o raritate si ma bucur mult ca reusim sa construim partea feminina a motorsportului romanesc, asa cum se intampla si in cadrul Federatiei Internationale a Automobilului, prin divizia ”Women in Motorsport””.

Seara, cele mai rapide concurente au fost premiate in cadrul dineului oficial gazduit la Museikon. In cadrul evenimentului a avut loc si o licitatie de tablouri, un vin al centenarului de la Domeniul Ciumbrud, o geanta oferita de partenerul Mavaro, dar si o ie brodata manual, sumele astfel obtinute fiind donate muzeului gazda pentru restaurarea unei icoane pictate in anul 1790.

Clasamentele finale ale primei etape Women Rally 2019 – Alba Iulia sunt:

Clasament general

 1. Locul I – Ioana Petrisor, Peugeot 106
 2. Locul II – Corina Fazacas, Ford Ka
 3. Locul III – Angela Sautea, Opel Corsa

Clasa 1 (motoare pana la 1600 cmc)

 1. Locul I – Ioana Petrisor, Peugeot 106
 2. Locul II – Corina Fazacas, Ford Ka
 3. Locul III – Andrada Munteanu, Opel Astra

Clasa 2 (motoare intre 1600 cmc-2000cmc)

 1. Locul I – Mihaela Bejnariu, Honda Civic
 2. Locul II – Melinda Filep, Mazda MX-5

Clasa 3 (motoare peste 2000cmc)

 1. Locul I – Angela Sautea, Opel Corsa
 2. Locul II – Mihaela Ciuca, BMW 325 Coupe
 3. Locul III – Bianca Matinca, Citroen DS4

Urmatoarea etapa a Campionatului National Women Rally va avea loc la Timisoara pe 21-23 iunie 2019, iar inscrierile se pot face pe www.womenrally.ro.

Etapa 1 Alba Iulia a Campionatului National Women Rally a fost organizata sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv si a Automobil Clubului Roman, cu sprijinul Primariei, al Consiliului Local al Municipiului Alba Iulia si al Consiliului Judetean Alba.

Evenimentul a fost sustinut de Mercedes-Benz prin Casa Auto Valcea si Casa Auto Sebes, Banca Transilvania, Toskana Garten, UNIQA Asigurari, La Conac.

Parteneri: Casa Pronto, Alpin 57 Lux, Leul de Aur, La Femme Jolie, Agro Transport Alba, Lacalut, Domeniul Ciumbrud, De la Georgia, Mavaro, Academia Doamnelor, Ipec, Primaria Sebes, Rotary Alba Iulia, Rotary Aiud.

Parteneri media: Radio Unirea, Ziarul Unirea, RallyMax, Autostiri, Autorally, Clujul de buzunar.

Lasă un răspuns