Cursa frumuseṭii a făcut senzaṭie în Capitală

În weekend-ul care a trecut, s-a desfăşurat la București cea de-a 2-a etapă a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car Service, Trofeul Enel X Way, clasa de mașini electrice powered by George, inovaṭie BCR. Aflată pentru al treilea an consecutiv în Capitală, seria evenimentelor Women Rally avea să fie pentru prima dată gazduită de Piaṭa Constituṭiei, locul unde s-a oficiat Startul Festiv, în care concurentele şi presa s-au întâlnit cu ambasadoarele Elisabeta Lipă, Alina Dumitru, Valeria Sabo Raicu, Cristiana Oprea.

Doamna Elisabeta Lipă, președinte Federația Română de Canotaj, multiplă campioană olimpică și mondială, a oficiat startul, avându-i alături pe Valeria Sabo Raicu, consultant de imagine FRC și pe Norris Măgeanu, președinte Federaṭia Română de Automobilism Sportiv.

„Women Rally este un mix reușit de divertisment asezonat cu competiție, pentru că aşa este frumos, să se întreacă fetele care dau dovadă de ambiṭie şi curaj, demonstrând că nu au nimic în minus față de competitivitatea bărbaților! Mă bucur să fiu ambasador al acestui eveniment, mi-a plăcut tot ceea ce am văzut aici și sper ca pe viitor să intre în această frumoasă poveste și alte doamnișoare și doamne, pe care sa le vedem prezente la start, la următoarea ediṭie, în număr cât mai mare! Femeile trebuie să se spijine şi să se ajute între ele!” – a declarat doamna Elisabeta Lipă.

La volanul uneia dintre maşinile de deschidere, pe linia de start s-a aflat Alina Dumitru, campioană olimpică și multiplă campioană europeană la Judo, alături de cele 50 de echipaje Women Rally.

„M-am simțit deosebită din postura de ambasador Women Rally. Am condus o mașină superbă și pentru asta țin să le mulțumesc celor de la Auto Cobălcescu, dealer BMW şi MINI. Pe traseu a fost o experienṭă frumoasă care acum mă pune pe gânduri pentru a mă înscrie oficial în competiție. Vreau să o felicit pe Laura Savu pentru că a reușit să facă o competiție dedicată doamnelor pasionate de automobilism, oferindu-le astfel șansa de a-şi etala abilitățile pe circuit. Mă bucur că fac parte din echipa ei. Vreau să îi felicit pe toți, pentru buna organizare a evenimentului”. – a declarat Alina Dumitru, ambasador Women Rally.

Aflată pentru prima dată la eveniment, Valeria Sabo Raicu şi-a arătat admiraṭia pentru acest proiect:

„Women Rally este un proiect care aduce puterea şi determinarea femeilor într-o competiṭie unică în Romania! Şi nu putea să fie altfel decât precum iniṭiatoarea acestui proiect, Laura Savu, o femeie puternică, determinată şi ambiṭioasă care promovează atât de frumos performanṭa!
Sunt onorată să fac parte din acest proiect, ca Ambasador Women Rally!
WE RUN THE WORLD, GIRLS!”

Între 2 competiṭii internaṭionale, Cristiana Oprea, pilot de raliuri, a revenit alături de participantele de la competiṭia Women Rally Bucureşti.
„Ca de obicei, a fost o plăcere să revin la Women Rally și să văd atâtea fete care devin din ce în ce mai competitive la volan, alături de prezențe noi la start. Este un concept pe care îl susțin încă de la ediția pilot din 2018 și care cred că și-a confirmat deja relevanța ca rampă de lansare pentru femeile care își doresc să evolueze către alte discipline. Felicitări Laura și Horațiu pentru toată munca depusă pentru a crește acest campionat și a-l face destinația perfectă pentru femeile pasionate de condus, care vor să descopere motorsportul!”

Trofeul Enel X Way a atras pe lista de înscrieri concurente din 14 judeṭe, doamne și domnișoare curajoase, care și-au etalat abilitățile la volanul propriilor mașini weekendul acesta. Pentru al cincilea an la rând, comunitatea Women Rally demonstrează că orice femeie poate fi curajoasă și rapidă la volan, dacă există contextul potrivit în care să își poate exprima pasiunea pentru mașini.

Evenimentul s-a încheiat într-o atmosferă festivă cu ocazia dineului care a avut loc sâmbătă seara la Auto Cobălcescu, dealer BMW şi MINI. În cadrul Festivităṭii de premiere s-au celebrat cele mai rapide trei concurente ale fiecărei clase din cadrul Trofeului Enel X Way, totul într-o ceremonie a eleganței și prieteniei. Fondurile obṭinute în cadrul licitaṭiei produselor oferite de către partenerii evenimentului au fost direcṭionate către editarea şi tipărirea de exemplare din Revista Născut pentru Sport – unica publicație din România de educație și cultură sportivă pentru copii.

Informațiile complete legate de concurente și atmosfera Women Rally surprinsă în imagini sunt disponibile pe instagram @womenrally.ro și pe pagina de facebook a campionatului. Detalii despre regulament, înscriere și următoarele etape din acest sezon pot fi găsite pe site-ul oficial www.womenrally.ro

Echipajul Sabina Ghiormescu / Ada Georgescu – BMW X2 (1:57.401) a obținut victoria la OPEN, pentru ele fiind cel de-al doilea succes stagional. Izabella Gavrilă – Citroen C2 VTS (1:58.473) s-a clasat pe locul 2, iar Ioana Berindei – Audi A5 Sportback (1:59.957) a completat podiumul la general.

Izabella a fost cea mai rapidă la Clasa 1, ea fiind urmată de Andrada Munteanu – Ford Sport Ka (2:03.368) respectiv de Alexandra Catană – Mini Cooper (2:05.202).

Anna Sandor – Ford Fiesta ST (2:04.583) s-a impus la Clasa 2. Locul 2 a fost ocupat de Gabriela Porumboiu – Mazda CX-3 (2:10.626), urmată de Francisca Radu – Mazda 3 (2:10.636).

Sabina își adjudecă victoria și la Clasa 3, Ioana Berindei ocupând locul 2 și Mirela Bejnariu -Honda Civic (2:03.008) locul 3.

Roxana Contraș / Dalma Pivariu – BMW i3 (2:05.927) sunt câștigătoarele clasei 4. Podiumul a fost completat de Tammy Lovin – BMW i3 (2:15.579) și Felicia Floarea – BMW i3 (2:19.956).

Sidonia Andrei-BMW 120D (2:01.320) a învins la Clasa 5. Locul 2 a fost ocupat de Andreea Zamfir – Ford Fiesta (2:02.937), iar pe locul 3 s-a clasat Ligia Barbu – Renault Clio RS (2:04,416).

Podiumul clasei 1 (motoare până în 1600 cmc):

Locul 1 – Izabella Gavrilă (HR), Citroen C2 VTS
Locul 2 – Andrada Munteanu (AB), Ford KA
Locul 3 – Alexandra Catană (MM), Mini Cooper

Podiumul clasei 2 (motoare între 1600 cmc și 2000 cmc):

Locul 1 – Anna Sándor (HR), Ford Fiesta ST
Locul 2 – Gabriela Porumboiu (DJ), Mazda CX-3
Locul 3 – Francisca Radu (AG), Mazda 3

Podiumul clasei 3 (motoare peste 2000 cmc):

Locul 1 – Sabina Ghiormescu (B), BMW X2
Locul 2 – Ioana Berindei (CJ), Audi A5 Sportback
Locul 3 – Mirela Bejnariu (CJ), Honda Civic

Podiumul clasei 4 (mașini electrice):

Locul 1 – Roxana Contraș (CJ), BMW i3
Locul 2 – Tammy Lovin (B), BMW i3
Locul 3 – Felicia Floarea (CJ), BMW i3

Podiumul clasei 5 (mașini modificate):

Locul 1 – Sidonia Andrei (TM), BMW 120D
Locul 2 – Andreea Zamfir (B), Ford Fiesta
Locul 3 – Ligia Barbu (CJ), Renault Clio

Clasament General (clasele 1-3):

Locul 1 – Sabina Ghiormescu (B), BMW X2
Locul 2 – Izabella Gavrilă (HR), Citroen C2 VTS
Locul 3 – Ioana Berindei (CJ), Audi A5 Sportback

Campionatul Național Women Rally – Bosch Car Service 2022 îmbină testele cronometrate de îndemânare la volan cu oportunități de socializare, noțiuni de conducere defensivă și momente elegante petrecute într-o companie inedită, care împărtășește pasiunea pentru mașini și ambiția de auto-depășire. Împreună, comunitatea Women Rally contribuie la șosele mai sigure, încurajând într-un cadru legal și sigur dezvoltarea abilităților la volan și responsabilitatea în trafic, pentru toată familia.

Campionatul Național Women Rally, ediṭia 2022 este susținut de către Bosch Car Service.

Etapa a 2-a București (24-25 iunie 2022) a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car Service 2022, Trofeul Enel X Way, a fost susținută de către Enel X Way, clasa de mașini electrice powered by George, primul banking inteligent din România, şi partenerii gold: Auto Cobălcescu, dealer BMW şi MINI, Castrol România, Parsa Beauty, Catena – Farmacia Inimii, Hotel Melodia.

Parteneri silver: Racebox, AEA Medical, Gerovital, Cramele Cricova, Violettes – Boutiques des fleurs, Coca-Cola, Nespresso, Brandocracy, Prestige Flame.

Parteneri: Primăria Capitalei, Proedus, Cultured.

Parteneri media: RallyMax, Autorally, Autoştiri.ro, GP24.ro, 24auto.ro, FanRally.ro, Bunzac Media, Fabian Robert Photography, FireWeb, Revista Născut pentru Sport.

Parteneri print: PMA Invest, Impress.

Campionatul Național Women Rally – Bosch Car Service se desfăşoară sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv şi a Ministerului Sportului.

Lasă un răspuns