București, capitala eleganței la volan, demonstrată la Women Rally

A doua etapă a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car Service 2020, Trofeul Enel X, a avut loc weekendul trecut chiar în inima “sportivă” a Capitalei, pe un circuit special amenajat la Arena Națională. Doamnele și domnișoarele s-au întrecut în premieră la București, Clubul Sportiv Savu Racing demonstrând încă o dată că poate depăşi cu succes orice provocare, într-un sezon atât de dificil pentru organizatorii de competiții sportive.

Într-un cadru spectaculos cu o atmosferă de neuitat, nu mai puțin de 58 de concurente au demonstrat că femeile pot fi competitive şi în automobilismul sportiv.

Bosch Car Service, sponsorul principal al Campionatului Național Women Rally – Bosch Car Service 2020, a pus la dispoziṭia concurentelor înscrise la eveniment servicii gratuite de asistenṭă rutieră naṭională pentru 1 an şi pachete de revizii gratuite constând din filtre Bosch şi ulei Castrol. Bosch Car Service, brand-ul strategic pentru Divizia Automotive Aftermarket a grupului Bosch, susṭine evenimentul Women Rally în semn de respect și apreciere pentru prezența femeilor în randul conducătorilor auto din România. Grija pentru mașina și siguranța pasagerilor sunt elementele cheie din activitatea Bosch Car Service, toate atelierele auto din rețea oferind servicii de întreținere/revizii, reparații mecanice și electrice, testare sisteme și diagnoză computerizată, toate la cele mai înalte standarde Bosch, a declarant Mircea Bela, director de vânzări Robert Bosch SRL.

La Women Rally 2020 – București, etapa a 2-a, Enel X, prin divizia sa de mobilitate electrică, a oferit Trofeul etapei: “Adoptarea mobilității electrice este unul dintre pașii importanți către un viitor sustenabil. Includerea competiției dedicate mașinilor electrice la Women Rally este un semnal bun dat nu doar iubitorilor de competiții automobilistice, ci și tuturor șoferilor care își asumă responsabilitatea pentru amprenta pe care o lasă asupra mediului”, a declarat Mihai Mardale, Head of e-Mobility Enel X România.

Un nou partner cu o tradiṭie impresionantă în motorsport s-a alăturat fenomenului Women Rally, începând cu etapa de la Bucureşti: producătorul de uleiuri Castrol. “Parteneriatele dintre Castrol și echipele de motorsport sunt fundamentale pentru dezvoltarea produselor noastre și pentru relațiile cu producătorii auto. Fie că participăm la Formula 1®, raliuri, curse de anduranță sau de motociclete, alături de partenerii noștri putem testa uleiurile Castrol în cele mai dificile condiii.

Suntem onorați că am avut ocazia să fim partener atât în calitate de sponsor, cât și de participant la Women Rally București, etapa a doua a Campionatului Național Women Rally, un eveniment auto unic în Romania. Ne-am simțit extraordinar și ne bucurăm să confirmăm încă o dată că sportul cu motor face parte din ADN-ul nostru. Felicitări pentru inițiativă și pentru organizare!a declarant Tatiana Stroescu, Castrol Lubricants RO, Marketing Manager Romania & SEC & Bulgaria.

Mașinile de securitate din deschiderea manșelor de concurs au fost puse la dispoziție de BMW Group România și Auto Cobălcescu, dealer autorizat BMW & MINI: “Colaborarea cu Women Rally a fost o bucurie și o premieră pentru noi, mai ales că a venit într-un context mai special. Alături de o echipă surprinzător de mică pentru amploarea evenimentului, am reușit să prezentăm publicului performanțele celor mai noi modele BMW & MINI în condiții de maximă siguranță. Acest lucru nu poate decât să ne bucure și sperăm ca această primă colaborare cu evenimentul Women Rally să fie începutul unui frumos parteneriat și pentru următoarele ediții. Felicitări pentru curaj și determinare tuturor participantelor! Alexandru Manole, Director de Vânzări BMW & MINI Auto Cobălcescu”.

Și de această dată clasa 3 a fost cea mai populară printre fete, cu 26 de mașini pe lista de înscrieri. Surpriza etapei a fost clasa 5, dedicată concurentelor cu licenṭă pro şi/sau maşinilor modificate, care, cu 4 concurente la start, s-a constituit pentru prima dată în istoria Campionatului.

Mai mult, Izabella Gavrilă și Angela Sautea, primele 2 clasate în clasamentul general (care nu ține cont de timpii sportivelor licențiate, care concurează la clasa 5) au participat cu mașini de clasa 1, cu o cilindree mică dar cu potențial mare pe traseele de concurs unde contează îndemânarea și precizia la volan, cum sunt cele din cadrul etapelor Women Rally.

Pentru al treilea an la rând, comunitatea Women Rally demonstrează că orice femeie poate fi curajoasă și rapidă la volan, dacă există contextul potrivit în care să își poate exprima pasiunea pentru mașini.

Cele mai rapide concurente au urcat pe podium la festivitatea de premiere care a avut loc imediat după încheierea manșelor de concurs și după validarea rezultatelor, într-o ceremonie restrânsă desfăşurată tot la Arena Națională, respectând normele de siguranță și distanțare socială. Podiumurile de la a doua etapă a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car Service 2020, Trofeul Enel X, au fost ocupate de:

Clasament general

 1. Izabella Gavrilă (HR) – Citroen C2
 2. Angela Sautea (CJ) – Renault Clio
 3. Andreea Zamfir (B) – Ford Fiesta ST

Clasa 1 (mașini cu motoare cu capacitatea cilindrică sub 1600cmc)

 1. Izabella Gavrilă (HR) – Citroen C2
 2. Angela Sautea (CJ) – Renault Clio
 3. Andrada Munteanu (AB) – Ford K

Clasa 2 (mașini cu motoare cu capacitatea cilindrică între 1600-2000cmc)

 1. Florina Stela Pascu (TM) – Ford Fiesta
 2. Mirela Bejnariu (CJ) – Honda Civic
 3. Cristiana Danci/Andreea Bumbu (CV) – Opel Corsa

Clasa 3 (mașini cu motoare cu capacitatea cilindrică peste 2000cmc)

 1. Andreea Zamfir (B) – Ford Fiesta ST
 2. Ramona Gheorghiu (B) – Peugeot 308
 3. Tamara Lenz (B) – Porsche Macan

Clasa 4 (masini electrice – Enel X)

 1. Anamaria Soaita (AB) – Renault Zoe

2-3. ex – aequo: Ana Maria Ghinea (B) – Felicia Floarea (CJ) – Renault Zoe

Clasa 5 – dedicată licențiatelor sau mașinilor modificate

 1. Anca Raluca Grigorescu (B) – Audi TT
 2. Alexandra Maria Teslovan (IF) – Renault Twingo RS
 3. Ligia Barbu (CJ) – Renault Clio

Ocupantele podiumurilor de la finalul sezonului 2020 se vor decide la Cluj-Napoca, în cadrul celei de a III-a etape care va avea loc pe 2-4 octombrie, în orașul în care s-a “născut” conceptul Women Rally, fondat cu multă pasiune și atenție la detalii de Laura Savu. Înscrierile petru acest eveniment se vor deschide în data de 31 august 2020, pe www.womenrally.ro, unde sunt disponibile atât imagini, cât și impresii ale participantelor de la edițiile anterioare, dar și un ghid care explică în detaliu cum se desfășoară o etapă din cadrul Campionatului Național Women Rally – Bosch Car Service 2020.

Campionatul Național Women Rally, ediia 2020 este susṭinut de către Bosch Car Service.

Etapa a II-a – București (21-23 august 2020) a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car Service 2020, Trofeul Enel X, a fost susținută de către Enel X.

Evenimentul a fost organizat in parteneriat cu Primăria Municipiului București.

Parteneri gold: Castrol, BMW Group România, Auto Cobălcescu,  dealer autorizat BMW & MINI, ECCO,Catena – Farmacia Inimii, Banca Transilvania, Vittel, Warsteiner, News Naional.

Parteneri silver: AEA Medical, UNIQA Asigurări, Valtec, Gerovital, Corny, Dallmayr, Coca-Cola, AlexLand Events, Life Box.

Partneri: Centrul Municipal pentru Dialog Bucureşti, Arena Naională, Compania Municipală Sport pentru Toi.

Parteneri media: TVR, Europa FM, Livestream Romania, RallyMax, Autoştiri.ro, GP24.ro, The Gentleman’sJournal.

Parteneri print: PMA Invest, Impress.

Campionatul Național Women Rally Bosch Car Service 2020 se desfăşoară sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv, a Ministerului Tineretului si Sportului şi a Automobil Clubului Român, prin programul Women in Motorsport.

Lasă un răspuns