Capitala primeşte cu braṭele deschise competiṭia Women Rally, alături de ambasadoarele evenimentului Elisabeta Lipă şi Alina Dumitru

La finalul acestei săptămâni, Bucureștiul va găzdui cea de-a 2-a etapă a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car Service, Trofeul Enel X Way, clasa de mașini electrice powered by George, inovaṭie BCR.

La un eveniment fully booked, Clubul Sportiv Savu Racing şi Asociaṭia Clubul Sportiv Women In Motorsport, au pregătit, în premieră, doamnelor şi domnişoarelor din întreaga ṭară, un Start Festiv de neuitat, care se va desfăşura vineri, 24 iunie 2022, începând cu ora 19.00, în parcarea din Piaṭa Constituṭiei, zona din faṭa Palatului Parlamentului aliniind cele 50 de maşini înscrise în concurs.

Trofeul Enel X Way a atras pe lista de înscrieri concurente din 14 judeṭe, doamne și domnișoare curajoase, care își vor etala abilitățile la volanul propriilor mașini weekendul acesta.

„Suntem pentru a treia oară la linia de start a Campionatului Național Women Rally pentru a înmâna Trofeul Enel X Way România și pentru a promova responsabilitatea față de un mediu curat, față de o societate sustenabilă. În România, Enel X Way a ajuns deja la aproximativ 250 de puncte de încărcare în peste 30 de orașe din toată țara, continuăm să extindem rețeaua pentru a încuraja un transport durabil. În același timp, prin prezența la acest Campionat, promovăm responsabilitatea în trafic și a unei bune conduite la volan”, a declarat Mihai Mardale, Head of Enel X Way România.

Ca de obicei, Women Rally își propune să scoată în evidență competitivitatea, aptitudinile și implicarea de care dau dovadă femeile în competițiile de automobilism. Fiind susținute de prieteni și familie, concurentele oferă astfel exemple pozitive și relevante de responsabilitate și fairplay către toți cei care urmăresc competiția. În plus, etapele Women Rally reprezintă contextul perfect de a ieși din zona de confort într-un cadru prietenos, alături de femei care împart aceeași pasiune.

Concursul propriu-zis se va desfășura sâmbătă, începând cu ora 10:00, în incinta ROMEXPO, accesul la eveniment fiind pe la poarta C, de pe bulevardul Expoziṭiei. Organizatorii le-au pregătit concurentelor un circuit format din viraje de viteză, ace de păr şi șicane unde își vor putea demonstra agilitatea la volan. Vor fi două manșe de concurs în care concurentele iau startul pe rând, fiind cronometrate la sutimi de secundă. Toată acțiunea va putea fi urmărită live pe pagina de facebook şi pe YouTube.

Partenerii de mobilitate ai etapei de la București sunt BMW Romania şi Auto Cobălcescu, dealer BMW şi MINI, care ne sunt alături și anul acesta. Cele mai noi modele BMW și MINI vor fi pilotate, în deschidere, de către ambasadoarele evenimentului, care vor face o demonstrație de sportivitate, cu eleganță și stil.

“Suntem încântați să fim unul dintre partenerii strategici care susțin competiția eveniment Women Rally şi pasiunea pentru motorsport, în general. Mărcile pe care le reprezentăm au o lungă și bogată istorie în competițiile sportive, construind inclusiv sub-branduri dedicate sporturilor cu motor: BMW M şi MINI JCW. BMW M împlinește anul acesta 50 de ani de existență, perioadă în care a schimbat radical standardele tehnologice dar și de pregătire și siguranță a piloților. MINI a debutat în Raliul Monte Carlo în anii ’60, când a câștigat nu mai puțin de trei titluri în patru ani. Așadar așteptăm cu nerăbdare să vedem podiumul acestei ediṭii și să găzduim festivitatea de premiere a câștigătoarelor în cadrul evenimentului organizat în locația BMW Auto Cobălcescu, din Splaiul Unirii nr.311”, a declarat Cristian Vlașin, Director Executiv BMW și MINI Auto Cobălcescu.

În cadrul Campionatului Naṭional Women Rally – Bosch Car Service, pe lângă implementarea noțiunilor de conducere defensivă și proactivă la nivelul conducătoarelor auto într-un cadru organizat și sigur în care acestea să își poată testa și îmbunătăți abilitățile la volan, contribuind astfel la scăderea numărului de accidente rutiere, celebrăm şi performanṭa în sport. Astfel, la start, le veṭi putea întâlni, în calitate de ambasadoare Women Rally, pe doamna Elisabeta Lipă – cea mai bună canotoare a secolului XX, multiplă campioană olimpică şi mondială, fost Ministru al Sportului și actualmente președinte la Federația Română de Canotaj şi pe Alina Dumitru – unica campioană olimpică la judo a României, medaliată la Campionatele Mondiale de Judo, campioană mondială de junioare, multiplă campioană europeană. Împărtăşind aceeaşi pasiune cu concurentele, Cristiana Oprea, pilot de raliuri și fondator Femei în Motorsport, revine alături de Women Rally, oferindu-le noṭiuni de pilotaj şi de abordare a motorsportului, având-o în dreapta pe Ioana Vulpescu.

Ca şi până acum, concurentele de la etapele Women Rally vor puncta într-una din cele 5 clase, constituite conform regulamentului, în funcție de capacitatea motorului și de gradul de modificare a mașinii. Clasele 1, 2 și 3 sunt dedicate mașinilor de stradă fără modificări, cu motor termic. Women Rally este astfel locul perfect pentru a face primii pași în motorsport cu costuri minime, folosind mașinile personale, organizatorii punând la dispoziția concurentelor chiar și căști și cagule, necesare pentru ca totul să se desfășoare în siguranță.

Iniṭiată în anul 2020, Clasa 4 este dedicată mașinilor electrice şi este susṭinută şi în acest an de către George, primul banking inteligent din România. Inovație BCR.

Clasa 5 este dedicată mașinilor modificate sau posesoarelor de licență FRAS cu un grad mai mare decât cel al licenṭelor pentru Women Rally.

Evenimentul se va încheia într-o atmosferă festivă cu ocazia dineului care va avea loc sâmbătă seara la Auto Cobălcescu, dealer BMW şi MINI. Tot atunci se va desfășura și festivitatea de premiere a celor mai rapide trei concurente ale fiecărei clase din cadrul Trofeului Enel X Way, totul într-o ceremonie a eleganței și prieteniei.

Odată cu ridicarea restricṭiilor sanitare, marea familie Women Rally reiterează momentele atingătoare de suflet cu care ani de zile a obișnuit opinia publică, organizând în cadrul Dineului oficial o licitaṭie în scop caritabil și educațional, cu produse oferite de către partenerii evenimentului. Fondurile colectate vor fi direcṭionate către editarea şi tipărirea de exemplare din Revista Născut pentru Sport – unica publicație din România de educație și cultură sportivă pentru copii

Informațiile complete legate de concurente, noutățile din timpul concursului și atmosfera Women Rally surprinsă în imagini sunt disponibile pe instagram @womenrally.ro și pe pagina de facebook a campionatului. Detalii despre regulament, înscriere și următoarele etape din acest sezon pot fi găsite pe site-ul oficial www.womenrally.ro

Campionatul Național Women Rally – Bosch Car Service 2022 îmbină testele cronometrate de îndemânare la volan cu oportunități de socializare, noțiuni de conducere defensivă și momente elegante petrecute într-o companie inedită, care împărtășește pasiunea pentru mașini și ambiția de auto-depășire. Împreună, comunitatea Women Rally contribuie la șosele mai sigure, încurajând într- un cadru legal și sigur dezvoltarea abilităților la volan și responsabilitatea în trafic, pentru toată familia.

Campionatul Național Women Rally, ediṭia 2022 este susținut de către Bosch Car Service.

Etapa a II-a București (24-25 iunie 2022) a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car Service 2022, Trofeul Enel X Way, este susținută de către Enel X Way, clasa de mașini electrice powered by George, primul banking inteligent din România, şi partenerii gold: Auto Cobălcescu, dealer BMW şi MINI, Castrol România, Parsa Beauty, Catena – Farmacia Inimii, Hotel Melodia.

Parteneri silver: Racebox, AEA Medical, Gerovital, Cramele Cricova, Violettes – Boutiques des fleurs, Coca-Cola, Nespresso, Brandocracy, Prestige Flame.

Parteneri: Primăria Capitalei, Proedus, Cultured.

Parteneri media: RallyMax, Autorally, Autoştiri.ro, GP24.ro, 24auto.ro, FanRally.ro, Bunzac Media, Fabian Robert Photography, FireWeb, Revista Născut pentru Sport.

Parteneri print: PMA Invest, Impress.

Campionatul Național Women Rally – Bosch Car Service se desfăşoară sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv şi a Ministerului Sportului.

Lasă un răspuns