Frumusețea, adrenalina și ploaia au făcut echipă la Women Rally Timișoara. Încurajările Simonei Amânar Tabără au însoțit-o pe Alina Alexandra Dumitru, care a reușit să urce, din nou, pe 4 podiumuri!

În weekend-ul care a trecut, Timișoara a devenit gazda eleganței și adrenalinei, cu ocazia celei de a doua etape a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car Service, Trofeul Casa Auto Timișoara, clasa de mașini electrice powered by George, Inovație BCR. Desfășurat sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv, acest eveniment a pus la testare abilitățile participantelor din toată țara, pe un traseu special gândit și desfășurat la Shopping City Timișoara. 

Evenimentul a debutat vineri, 16 iunie, cu briefing-ul premergător cursei, în cadrul căruia toate participantele au aflat detalii despre program, regulament și manșele de concurs. După acest prim pas, concurentele au mers în Piața Iancu Huniade pentru a lua startul festiv, de sub steagul fluturat de invitații speciali de la eveniment, Simona Amânar Tabără, multiplă campioană olimpică şi mondială la gimnastică și domnul viceprimar Cosmin Tabără. La Startul Festiv, toți cei prezenți au avut parte și de un moment surpriză gândit de scrimerii de la CSU Poli Timișoara, care au făcut o demonstrație spectaculoasă de scrimă (arma floretă), pe muzică, iar apoi au dat startul primelor 10 maşini, atingându-le cu arma, ca un gest simbolic de înnobilare. 

Simona Amânar Tabără, cea care le-a încurajat în acest an pe concurente din poziția de ambasador și copilot pe una din mașinile oficiale puse la dispoziție de către Casa Auto Timişoara, a declarat că s-a simțit extrem de bine în compania iubitoarelor de adrenalină și că se simte motivată să facă și ea pe viitor pasul spre trecerea prin poarta de start în calitate de concurentă: „Poate o să fac și eu la rândul meu o surpriză, deoarece acesta este un eveniment frumos. Consider că este bine că se organizează astfel de competiții, pentru că și noi femeile putem demonstra că suntem bune la volan.”

Ziua de sâmbătă a fost rezervată emoțiilor celor două manșe de concurs, care au fost sporite și de prezența ploii, trecută cu brio de către toate concurentele, așa cum însăși campioana olimpică la judo, Alina Alexandra Dumitru, a confirmat: „Am avut plăcerea să retrăiesc și la Timișoara momentele de la București, este o atmosferă foarte frumoasă aici însă emoțiile sunt în continuare prezente. De altfel, vorbim despre o competiție și este normal să te însoțească emoțiile, deoarece odată ce ai fost campion, tot acolo o să îți dorești să ajungi. Astfel, îți vei lua cu siguranță toate măsurile ca să mergi în acea direcție. La fel am procedat și eu, am deja pe cineva care mă ajută și mă susține constant pentru a putea obține rezultatele dorite.” 

Nou venită în familia Women Rally a fost în această etapă și campioana la fitness Mădălina Stanca, căreia rolul de ambasadoare i-a oferit o provocare pe care a acceptat-o cu mare drag: „Am acceptat invitația cu brațele deschise, deoarece mie chiar îmi place să conduc, așadar am văzut-o ca pe o oportunitate frumoasă. Am dat totul deoarece știam că pot să demonstrez și aici.”

După succesul cu care s-a încheiat cursa de anul trecut de la Timișoara, în care ambele manșe s-au desfășurat pe ploaie, pe un traseu inundat, care a pus la încercare atât concurentele cât și organizatorii, provocările acestei etape au fost mult mai ușor de gestionat de către toți cei implicați.

Laura Savu, fondatorul Women Rally: „Sunt extrem de încântată de numărul mare de participante noi care se alătură comunității Women Rally la startul fiecărei etape, de feedback-ul primit atât din partea concurentelor cât și din partea partenerilor care au luat contact recent cu acest eveniment, precum și de satisfacția celor care au ales să rămână alături de noi de ani buni, pentru că, să nu uităm, Women Rally sărbătorește anul acesta, în toamnă, 5 ani de la primul start”. 

Iată cum arată clasamentele celei de a doua etape a Campionatului Women Rally Bosch Car Service 2023, Trofeul Casa Auto Timișoara, clasa de mașini electrice powered by George, Inovație BCR:

Clasament general (clasele 1 – 3+)

Locul 1: Ioana Berindei, Audi A5 Sportback

Locul 2: Alina Alexandra Dumitru, Mini Cooper

Locul 3: Cătălina Diac, Ford Fiesta

 

Clasa 1 (motoare până la 1600 cmc)

Locul 1: Maria Zăulean, Toyota Yaris

Locul 2: Mădălina Vasiloiu, Citroen DS3

Locul 3: Cristiana Danci, Volkswagen Polo

 

Clasa 2 (motoare de la 1600 cmc până la 2000 cmc)

Locul 1: Cătălina Diac, Ford Fiesta

Locul 2: Francisca Radu, Mazda 3

Locul 3: Diana Alina Țîrlui, Honda Civic

 

Clasa 3 (motoare de la 2000 cmc până la 3000 cmc)

Locul 1: Ioana Berindei, Audi A5 Sportback

Locul 2: Alina Alexandra Dumitru, Mini Cooper

Locul 3: Ana Maria Iordache, Volkswagen Golf 6

 

Clasa 3+ (motoare peste 3000 cmc)

Locul 1: Anita Luminița Nișu, Mercedes Benz E Coupe

Locul 2: Mara Iosif, Mercedes Benz C300

Locul 3: Adelina Marina Frătean, Audi A3

 

Clasa 4 (maşini electrice)

Locul 1: Cornelia Pleșoianu, Hyundai Ioniq

Locul 2: Giulia Andreea Tănase, Hyundai Ioniq

Locul 3: Corina Olivera Marcovici, Hyundai Ioniq

 

Clasa 5 (maşini modificate)

Locul 1: Sonia Roxana Florescu, Citroen DS 3

Locul 2: Silvia Saraholu, Dacia Logan

Locul 3: Alexandra Dumitru, Renault Twingo RS

 

Clasa 3 Debutante (motoare de la 2000 cmc până la 3000 cmc)

Locul 1: Alina Alexandra Dumitru, Mini Cooper

Locul 2: Ina Mărgărit, Mercedes Benz CLA 180

Locul 3: Maria Gabriela Sauciuc, Peugeot 208

 

Clasa 3+ Debutante (motoare peste 3000 cmc)

Locul 1: Adelina Marina Frătean, Audi A3

Locul 2: Simona Boancă, Mercedes Benz E200

Locul 3: Florentina Iuliana Cedica, Audi TT

 

Clasament FWD (2 roṭi motrice, tracṭiune faṭă)

Locul 1: Alina Alexandra Dumitru, Mini Cooper

Locul 2: Cătălina Diac, Ford Fiesta

Locul 3: Francisca Radu, Mazda 3

 

Clasament RWD (2 roṭi motrice, propulsie spate)

Locul 1: Anita Lumința Nișu, Mercedes Benz E Coupe

Locul 2: Mara Iosif, Mercedes Benz C300

Locul 3: Simona Boancă, Mercedes Benz e200

Toate informațiile legate de concurente, noutățile din timpul concursului și atmosfera Women Rally surprinsă în imagini sunt disponibile pe instagram @womenrally.ro și pe pagina de facebook a campionatului. Detalii despre regulament, înscriere și următoarele etape din acest sezon pot fi găsite pe site-ul oficial www.womenrally.ro

 

Campionatul Național Women Rally, ediṭia 2023 este susținut de către Bosch Car Service.

Etapa a 2 a – Timișoara (16-17 iunie 2023) a Campionatul Național Women Rally – Bosch Car Service 2023, Trofeul Casa Auto Timişoara, a fost susținută de către Casa Auto Timişoara, clasa de mașini electrice powered by George, primul banking inteligent din România, şi partenerii gold: Castrol Romania, Catena – Farmacia Inimii, Herbalife, Shopping City Timişoara, Kiss FM.

Parteneri silver: Cramele Cricova, Gerovital, Violettes – Boutiques des fleurs, Coca-Cola, Brandocracy, Prestige Flame, Antreprenoare.ro, A24, PMA Invest.

Parteneri: Primăria Municipiului Timişoara, Universitatea Politehnica Timişoara, CSU Politehnica Timișoara.

Parteneri media: TVR, TVR Timişoara, Revista Născut pentru Sport, Ziarul News, RallyMax, Autoştiri.ro, Autorally, FanRally.ro, GP24.ro, 24auto.ro, Express de Banat, Impact Press, Fabian Robert Photography, Bunzac Media.

Campionatul Național Women Rally – Bosch Car Service se desfăşoară sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv şi a Ministerului Sportului.

Lasă un răspuns