Prin ochii concurentelor: Interviu cu Cătălina Diac

Pentru început, suntem curioși să descoperim când ai deprins pasiunea pentru condus și care a fost prima ta mașină? 

Simplu: De când mă știu!

Pentru ca tatăl meu a fost mecanic auto, am crescut practic între autoturisme. Primele experiențe in spatele volanului le-am avut în copilărie, iar la 18 ani, am obținut permisul de conducere pentru categoria B și 3 ani mai târziu pentru categoria A.

Apoi povestea a curs firesc, am „furat” meserie de la toată lumea, iar ulterior am învățat de la soțul meu, datorită căruia sunt aici cu voi, în această comunitate frumoasă unde toate fetele împărtășesc aceeași pasiune. 

Prima mașina a fost o Dacia 1310, alături de care am experimentat plăcerea condusului. 

Cum ai aflat despre Women Rally și care a fost primul tău contact cu evenimentul?

Competiția Women Rally am descoperit-o pe rețelele sociale. Am urmărit concursul ocazional și era foarte tentant. Anul următor am descoperit o prietenă care a participat si m-a ajutat cu toate detaliile, să înțeleg despre ce este vorba. Apoi la următoarea etapă eram pe lista de înscrieri. Soțul meu m-a susținut tot timpul si m-a încurajat sa îmi dezvolt această  pasiune. 

Ai mai participat la vreo competiție automobilistică înainte de Women Rally sau aceasta a fost prima ta participare? 

Women Rally a fost prima competiție automobilistică la care am participat. Fie că vrem sau nu, mașinile ocupă un loc important in viețile noastre, doar că in traficul de zi cu zi nu poți simți senzația de libertate și adrenalina, pe care o ai atunci când pilotezi așa că nu pot decât să mă bucur că pasiunea pentru mașini a urcat la un alt nivel și că pot participa la acest concurs.

Cum te-a ajutat participarea la competiție să te conectezi mai mult cu mașina personală?

Women Rally a fost o întâmplare fericită pentru mine și în același timp o lecție. Am învățat să am încredere în mine și să înțeleg că poți deveni un șofer/pilot cu experiență dacă înveți de la cei mai buni.

Fiecare etapă m-a făcut să îmi doresc de fiecare dată să mă reîntorc și să mai învăț ceva nou despre mașini și pilotaj. Pe parcursul evenimentelor am descoperit că îmi place foarte mult acest domeniu și mă bucur că am ajuns în locul potrivit. Pentru acest lucru îi sunt recunoscătoare Laurei, care este un model de femeie puternică, cu profesionalism și multă bună dispoziție.

Ce impact a avut asupra vieții tale din afara circuitului participarea la Women Rally și faptul că ești parte din această comunitate?

Women Rally mi-a influențat pozitiv toate aspectele vieții, de la nivel psihic, emoțional, relațional, până la cel profesional. Sunt întotdeauna deschisă la lucruri noi, tocmai de aceea îmi place să am parte de provocări, cred că ele sunt cele care te schimbă, care scot la suprafață o variantă mai bună a ta.

Am învățat că dacă ai o motivație interioară și iubești ceea ce faci, indiferent de context – ploaie, frig, vânt chiar și pandemie – vei găsi o cale în care să faci ceea ce îți place. Este un challenge care m-a ajutat să îmi dau seama că, indiferent de moment, poți performa dacă faci ceea ce iubești.

Care sunt planurile tale pentru acest an competițional?

Principalele obiective în acest concurs sunt menținerea spiritului sportiv și evoluția de la o etapa la alta. Îmi doresc ca în acest an competițional să învăț să stăpânesc cât mai bine mașina cu care particip și să rămân pe podium. Rezultatul de anul trecut mă motivează să dau tot ce e mai bun în cadrul etapelor următoare.

În concluzie cred că dacă vrei cu adevărat să performezi într-un domeniu este nevoie de multă muncă, determinare și pasiune.

Dacă nu ești dedicat 100% și dispus să muncești când majoritatea ar spune „pas”, nu ai cum să ajungi la acel nivel în care să îți depășești și cele mai neștiute limite. 

Ce sfat ai avea pentru femeile care încă ezită în a lua decizia de a participa la Women Rally?

Să se gândească la orice lucru pe care astăzi îl fac și ieri sau cu zi înainte credeau că nu îl vor face. De la condus, la a fi manager sau chiar părinte. O să sune clișeic… dar câteodată trebuie să lași confortul în favoarea evoluției tale.

Așa că oricine consideră că are abilități pe partea de conducere/pilotaj și iși dorește o experiență nouă în care se poate redescoperi, Women Rally este locul perfect. Întregul eveniment este organizat impecabil, în condiții de siguranță și cu oameni potriviți care să te îndrume pe tot parcursul competiției. 

Da, e greu și probabil ai milioane de gânduri in minte când ești în concurs, dar mă puteți crede pe cuvânt că merită fiecare secundă. 

 

Lasă un răspuns