fbpx

Centenarul Marii Uniri sărbătorit printr-un eveniment unic în România

Centenarul Marii Uniri este un moment special, sărbătorit printr-un eveniment unic în România.

Dedicat în exclusivitate doamnelor şi domnişoarelor ce ne vor fi mesagerii “flacărei istorice” ca simbol al împlinirii a 100 de ani de la formarea statului român, evenimentul îşi propune pe de o parte implementarea unei conduite corecte la volan, pe de altă parte cunoaşterea unei mici părţi din trecutul nostru ca români: un raliu în două zone de însemnătate pentru istoria noastră: Cluj Napoca şi Alba lulia (cu vizită la Cetatea Alba Carolina).

Women Rally este un concept nou, de mare anvergură, organizat pentru prima dată în România, dedicat exclusiv doamnelor şi domnişoarelor, care conduc în viața de zi cu zi.

Evenimentul îşi propune să celebreze femeia pasionată de motorsport, doamnele şi domnişoarele fiind mesagerii “flacărei istorice” ca simbol al împlinirii a 100 de ani de la formarea statului român.

Sâmbătă, 15 septembrie, cu începere de la ora 11.00, se va desfăşura proba specială de îndemânare în vederea departajării concurentelor din punct de vedere al maniabilităţii şi al aptitudinilor sportive. Startul se va da individual la un interval de 3 minute, cu semafor, fiind precedat de o tură de recunoaştere.

În cadrul Festivităţii de Premiere de sâmbătă, va avea loc predarea Soliei – Credenţional pentru celebrarea Centenarului.

Duminică, la ora 9.30 echipajele vor pleca în coloană spre Cetatea Alba Carolina, deplasarea nefiind contracronometru, dar trebuind ca sosirea la Alba Iulia să aibă loc până la ora 11.30.

Echipajul câştigător al raliului va avea onoarea de a purta şi de a preda, la ora 11.30, la punctul de sosire stabilit pe platoul situat în faţa Porţii a 3-a a Cetăţii Alba Carolina, Solia ce simbolizează comemorarea a 100 de ani de la formarea Statului Român, moment de maximă importanţă istorică.

Evenimentul se va încheia la Castelul de la Sâncrai, în cadrul căreia toate concurentele vor primi diploma de participare.

Demn de menţionat este faptul că sumele colectate din taxa de participare vor fi direcţionate spre un program de implementare a măsurilor de igienă orală pentru copiii aflaţi în zone defavorizate.

Women Rally Centenary Edition, 15-16 septembrie. Centenarul Marii Uniri sărbătorit printr-un eveniment unic în România. Predarea Soliei – Credenţional la Alba Iulia

Lasă un răspuns