fbpx

Women Rally – de la pasiune la performanță, în patru sezoane

Women Rally este o poveste de succes a sportului românesc: dorința de a transmite femeilor încredere la volan și profesionalismul echipei de organizare au creat rețeta imbatabilă a unor competiții unice – singurul campionat național de automobilism dedicat femeilor. Timișoara, București și Cluj-Napoca au fost și în 2021, pentru al doilea an consecutiv, orașele care au găzduit etapele Campionatului Național Women Rally – Bosch Car Service. 

Izabella Gavrilă și-a adjudecat pentru a doua oară titlul la general și a readus marele trofeul Women Rally 2021 în județul Harghita, dominând categoric clasa 1 și având clasări pe podiumul general la fiecare etapă din 2021. Dacă în 2019 Izabella a debutat în competițiile automobilistice la volanul unui Peugeot 106, la volanul căruia a câștigat primul titlu, anul acesta a ales să piloteze un Citroen C2, o mașină mult mai potrivită pentru manevrabilitatea și precizia necesară în cadrul competițiilor Women Rally.

“În anul 2021 obiectivul principal a fost să obțin victoria în clasamentul general din Campionatul Național Women Rally. Cu gândul la următorul an, în care visul meu este să pot trece la un nivel mai înalt, am muncit din greu să pot evolua. Anul 2021 mi-a adus un an plin de schimbări atat în viata personală, cât și în cea profesională, luptând mult pentru a face față provocărilor, în prim plan fiind tot timpul lumea motorsportului, ceea ce m-a împins tot înainte. Mulțumesc organizatorilor pentru efortul depus în tot conceptul Women Rally și tuturor susținătorilor şi participantelor, a fost un an incredibil!”

După ediția pilot organizată în 2018 la Cluj-Napoca, popularitatea unui astfel de concept de concurs auto dedicat femeilor a dus în 2019 la crearea Campionatului Național Women Rally, organizat sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv. Trei sezoane mai târziu, s-au adunat deja sub umbrela Women Rally sute de concurente care au făcut un prim pas în lumea fascinantă a motorsportului. Însă reușitele organizatorilor continuă, Women Rally confirmându-și statutul de rampă de lansare în motorsport și prin faptul că o parte din concurente au făcut pasul următor și au concurat în alte campionate de automobilism, în rol de pilot sau copilot.

Această misiune de pionierat, de a încuraja implicarea femeilor în motorsport, a fost susținută din prima linie de Bosch Car Service, partener principal al Campionatului Național Women Rally încă din 2020:

“Suntem foarte bucuroși că am reușit pentru al doilea an consecutiv să fim partenerii principali ai Campionatului Naṭional Women Rally, în ciuda tuturor provocărilor pe care le traversăm în această perioadă. Este un Campionat care creşte de la an la an datorită implicării şi dedicării organizatorilor şi care se pliază perfect pe strategia de comunicare a Bosch Car Service. Anul 2021 a reprezentat anul aniversării celor 100 de ani a conceptului de service Bosch. Cu ocazia aniversării am lansat platforma de loializare, www.myboschservice.ro, care este dedicată exclusiv clienților din service-urile Bosch și ale cărei beneficii am putut să le prezentăm în cadrul celor 3 etape Women Rally Bosch Car Service” – a declarant d-na Adela Zirra – coordinator marketing Robert Bosch S.R.L.

După cele trei etape, clasamentele la finalul sezonului 2021 sunt următoarele:

Clasament general (clasele 1-3)

 1. Izabella Gavrilă – Citroen C2
 2. Ioana Berindei – Audi A3
 3. Mădălina Sarca – Audi Q3

Clasa 1 (mașini cu motoare cu capacitatea cilindrică sub 1600cmc):

 1. Izabella Gavrilă – Citroen C2
 2. Alexandra Catană – Mini Cooper
 3. Anna Sandor – Peugeot 206

Clasa 2 (mașini cu motoare cu capacitatea cilindrică între 1600-2000cmc):

 1. Mirela Bejnariu – Honda Civic
 2. Francisca Radu – Mazda 3
 3. Gabriela Porumboiu – Mazda CX-3

Clasa 3 (mașini cu motoare cu capacitatea cilindrică peste 2000cmc):

 1. Ioana Berindei – Audi A3
 2. Mădălina Sarca – Audi Q3
 3. Sabia Ghiormescu/Ada Georgescu – BMW X2 xDrive 25D

Rocsana Contraș și Felicia Floarea nu doar că împart o prietenie frumoasă și o rivalitate constructivă pe traseul de concurs, dar la finalul lui 2021 împart și cea mai înaltă treaptă a podiumului clasei 4, dedicată mașinilor electrice, fiind la egalitate de puncte. Dorința de a promova mobilitatea sustenabilă și de a găsi soluții creative pentru a ne proteja mediul înconjurător a fost în 2021 powered by George – primul banking inteligent din România.

1. Rocsana Contraș – Hyundai Ioniq / BMW i3

1. Felicia Floarea – Hyundai Ioniq / BMW i3

2. Cornelia Pleșoianu – BMW i3

3. Ioana Dinu – Hyundai Ioniq / BMW i3

Clujeanca Angela Săutea, campioana absolută Women Rally 2020, s-a impus în acest sezon în clasa 5, dedicată mașinilor modificate sau sportivelor cu licență. Pe lângă abilitățile deosebite dovedite la volanul unui Renault Clio, Angela a marcat în 2021 și sezonul său de debut în rol de copilot în Campionatul Național Rally 2. Ea este urmată pe podium de Ligia Barbu, campioana clasei 5 din Women Rally 2020 și cea care a deschis drumul pentru concurentele care au vrut să ia startul cu mașini modificate.

1. Angela Săutea – Renault Clio

2. Ligia Barbu – Renault Clio

2. Măriuca Ionescu – Mini Cooper S

3. Dana Covalschi – Audi A4

La finalul unui sezon atipic și dificil, lecțiile de viață și curajul dovedit în lupta cu secundele par a fi adevăratele trofee cu care fiecare participantă a rămas la finalul celor trei weekenduri în viteză. Cu o comunitate frumoasă de femei antreprenor, femei de afaceri, mame, prietene în căutarea unor experiențe de neuitat sau pur și simplu femei care vor să descopere ce înseamnă cu adevărat să te simți confortabil la volanul propriei tale mașini, Women Rally oferă contextul ideal pentru a lega noi prietenii sau relații de business în jurul unor pasiuni comune.

Laura Savu, fondator şi organizator al Campionatului Naṭional Women Rally – Bosch Car      Service: “O mare bucurie pentru mine este faptul că, odată cu îndeplinirea visului meu, am reuşit să îndeplinesc şi visul altor femei, al tuturor celor care îşi doreau să participe cândva la o competiṭie autombilistică. Totodată, sunt fericită că am reuşit să creez în jurul meu o comunitate autentică de femei puternice şi curajoase care se ajută una pe alta, care se încurajează reciproc, o lume mai încrezătoare în propriile forṭe, o lume mai bună. Mulṭumesc tuturor celor care au crezut în visul meu şi care au ales să se alăture acestui proiect, reuşind împreună să realizăm o poveste de succes. Să ne revedem cu bine în sezonul următor”. 

Concursuri, interviuri cu participantele, noutăți despre calendar și înscrieri la evenimentele care vor fi organizate în 2022 vor fi publicate în curând pe canalele oficiale ale Campionatului Național Women Rally – Bosch Car Service: www.womenrally.ro, pe instagram @womenrally.ro și facebook.

Campionatul Național Women Rally – Bosch Car Service se desfăşoară sub egida Federaṭiei Române de Automobilism Sportiv..

Lasă un răspuns