WOMEN RALLY – Fii încrezătoare la volan!

Iubesc încă din copilărie mașinile, îmi place să le conduc şi să îmi testez limitele din punct de vedere al vitezei și îndemânării. Totul a început la vârsta de 7 ani, când m-am urcat prima dată într-un kart și am parcurs câteva ture. Am fost atât de fascinată, încât în fiecare zi îmi doream să fac asta. Au urmat apoi 10 ani în care am practicat kartingul de performanță, participând la numeroase concursuri. Este un domeniu care cere multă concentare și precizie, dar care îți oferă adrenalină și multe satisfacții. Consider că a fost o binecuvântare pentru mine să îmi petrec copilăria în lumea minunată a sportului cu motor.

Pe lângă această pasiune mai aveam o dorință, aceea de a deveni medic, așa că am ales să întrerup activitățile sportive și să mă pun serios pe învățat. A urmat o perioadă în care m-am pregătit pentru admiterea la Facultatea de Stomatologie și apoi anii de studenție, timp în care am stat departe de lumea motorsportului. La câțiva ani după terminarea facultății, l-am cunoscut pe Horațiu, soțul meu, un om puternic și principial, cu care urma să împărtășesc atât aceeași meserie, de medic stomatolog, cât și aceeași pasiune, pentru sportul cu motor.

La acea vreme, Horațiu era pilot de raliuri și organizator al Raliului Clujului, etapă de campionat național, ceea ce mi-a oferit oportunitatea de a reveni în lumea motorsportului. I-am fost alături în organizare 9 ani consecutiv, timp în care raliul a ajuns la cote internaționale, reușind să cunosc în amănunt toate detaliile organizatorice. Pe pacursul acestor ani, având contact direct cu lumea motorsportului, am participat la numeroase concursuri automobilistice de amatori, clasându-mă de fiecare dată pe podium.

Așadar, toate aceste experiențe și trăiri acumulate de-a lungul anilor m-au făcut să fiu încrezătoare că aveam know-how-ul necesar implementării unui proiect inedit: o competiţie automobilistică dedicată femeilor. Am cochetat destul de multă vreme cu această idee și mă bucur că am avut curajul să ies din zona de comfort oferită de domeniul medical și să cred că un vis devine realitate dacă pui suflet și pasiune în ceea ce îți dorești să realizezi și, foarte important, multe ore de muncă.

Am descoperit că inspirația și ideile vin de la sine, atunci  când ești pasionat, dedicat și conectat cu ceea ce faci și mai ales când îți dorești cu adevărat acel ceva, pentru care mergi înainte, indiferent de câte obstacole întâlnești în drumul tău.

În  ecuația  multitudinii de roluri a femeii moderne în societatea actuală, condusul este un element important. Conduci bine atunci când ai încredere în tine, când te pregătești, când știi exact ce vrei și cum trebuie făcut.

Gândul special care a guvernat crearea WOMEN RALLY a fost acela de a încuraja femeile să devină mai încrezătoare în abilitățile lor la volanul mașinii, de a depăși orice inhibiții și de a reuși să se conecteze cu mașina personală, astfel încât să creeze o relație de prietenie cu aceasta, toate acestea desfășurându-se într-un cadru organizat și bine securizat.

Pentru toate acestea proiectul WOMEN RALLY se definește prin 3 cuvinte: “Femeie, Pasiune, Motorsport”.

Am considerat că cel mai bun moment de lansare a conceptului a fost cu ocazia Centenarului, ediție care a  avut la start un număr de 32 de mașini și peste 50 de participante din Cluj și zonele învecinate, dornice de a-și etala calitățile în condusul sportiv. Am ajuns, după doar 1 an, la peste 100 de participante din toate regiunile țării și 70 de mașini la start, ceea ce ne onoreaza și este un indicator fidel al faptului că am adus pe piață un concept unic și extrem de apreciat, care a stârnit interesul femeilor de a participa la o competiție automobilistică dedicată lor.

Pasiunile comune ne unesc și ne ajută să creștem împreună. Așa s-a întâmplat și la WOMEN RALLY: iubim mașinile, ne place să conducem, săarătăm îndemânare și viteză pe circuit. Am reușit să creăm o comunitate autentică de femei puternice și curajoase formată din numărul mare de participante prezente la start, împreună cu ambasadoarele WOMEN RALLY – Cristiana Oprea și Diana Hațegan, singurul echipaj exclusiv feminin din Campionatul Național de Raliuri, cărora li s-au alăturat, rând pe rând, femei cu nume sonore din motorsportul românesc.

Femeile s-au infiltrat în toate rolurile și în toate disciplinele din motorsport, pionieratul lui Michele Mouton din anii 80 fiind un exemplu relevant. Existența unei comisii “Women in motorsport” în cadrul Federației Internaționale a Automobilului, alături de proaspăt înființata “W Series” cu scopul de a promova o femeie pilot în cadrul Formulei 1, ne arată că suntem în trend cu această idee. Datorită unicității conceptului WOMEN RALLY la nivel național și datorităfaptului ca evenimentul a luat o așa mare amploare într- un timp relativ scurt, cu cele trei etape din 2019, Consiliul Federal al Federației Române de Automobilism Sportiv a decis  înființarea Campionatului Național Women Rally.

Bineînțeles,  efortul pentru organizarea deosebită pe care ne-o dorim a crescut direct proporțional cu valoarea evenimentului, care s-a extins și în alte direcții. Pentru că cei doi baieți ai noștri, Luca și Vlad, practică în prezent kartingul de performanță la nivel internațional, ne-am gândit să oferim și copiilor clujeni oportunitatea de a face primii pași în karting. În cadrul Kids Karting Experience, acțiune conexă Women Rally, peste 60 de copii cu vârste cuprinse între 5 și 12 ani au avut posibilitatea de a face cunoștință cu reguli elementare de circulație rutieră, alături de câteva ture de circuit într-un kart de competiție.

Și, pentru că WOMEN RALLY este mai mult decât un simplu concurs sportiv, aceste acțiuni, pline de adrenalină pe circuit, sunt urmate de momente de relaxare, de socializare și networking. În cadrul fiecărei etape am căutat locuri emblematice pentru zona în care a avut loc evenimentul si am încercat să promovăm tradiția și frumusețile acestora. Pe de altă parte, pentru că nouă ne place să ne implicăm și în viața socială, fiecare eveniment WOMEN RALLY include și o licitație cu produse oferite din partea partenerilor, sumele colectate fiind direcționate spre diferite scopuri caritabile.

WOMEN RALLY – Pentru că și femeile iubesc mașinile!

*Articol apărut în nr. 7 al revistei Mamprenoare

Lasă un răspuns