Zeci de femei au turat motoarele la Women Rally Cluj-Napoca

Campionatul Național Women Rally a încheiat spectaculos sezonul 2019 odată cu cea de-a treia etapă, care s-a desfășurat în weekend la Cluj-Napoca. Zeci de femei au turat motoarele în cel mai amplu eveniment Women Rally de până acum, a cărui atmosferă de excepție promite un sezon 2020 care va depăși și cele mai exigente așteptări.

Startul festiv de sâmbătă dimineața de la Cluj Arena a fost onorat de Primarul Municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, care a fost prezent alături de președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, și Vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Vákár István. 

Manșele de concurs au fost deschise de cele 5 invitate speciale ale acestei etape. Mirela Bucovicean, pilot și președinta Comisiei de Femei FRAS, și echipajul Cristiana Oprea / Diana Hațegan au pilotat în scop demonstrativ mașinile lor de curse, în timp ce copilotul Alina Bianca Pop și Alexandra Casian au deschis traseul cu mașini Mercedes-Benz puse la dispoziție de partenerul RMB Inter Auto Cluj-Napoca. Ele au fost impresionate de anvergura evenimentului și au confirmat importanța conceptului Women Rally ca oportunitate pentru amatori de a-și exprima pasiunea pentru mașini și viteză într-un cadru organizat.

Mirela Bucovicean: “Amploarea pe care a dobândit-o evenimentul Women Rally, într-un timp atât de scurt, demonstrează că pasiunea pentru motorsport este din ce în ce mai prezentă în rândul femeilor. Dincolo de manifestarea sportivă, organizatorii ne oferă ceva chiar şi mai important: o comunitate unde fair-play-ul, eleganţa şi adrenalina fac timpi buni împreună, alături de un loc de joacă unde putem să ne exersăm pasiunea în condiţii de siguranţă, aspect care este cel mai important”.

Alina Bianca Pop, copilot în campionatul național și european de raliuri, ne-a declarat: “În calitate de reprezentat al acestui sport, atât în țară cât și în afara țării, mă bucură enorm să văd tot mai multe prezențe feminine la start într-un sport al bărbaților, precum și competiții de acest gen care deschid ușa spre motorsport. Cu multă pasiune și ambiție visele pot deveni realitate!”

“Încă de anul trecut am fost foarte încântată de inițiativa Laurei Savu, așadar sunt onorată să particip din nou la această etapă. Mă bucur nespus să văd cât de mult a crescut Women Rally și sunt convinsă că deja face o diferență pozitivă, atât în societate, cât și în mediul nostru competițional, fiind o altă cale de acces în motorsport.” a spus pilotul Cristiana Oprea, care alături de copilotul Diana Hațegan formează primul echipaj feminin ce a reprezentat România în Campionat European de Raliuri.

Pe traseul de îndemânare amenajat în parcarea VIVO! Cluj-Napoca au luat startul două câte două nu mai puțin de 69 de mașini, dintre care 63 de concurente și 6 mașini de securitate. Participantele au punctat în clasamentul uneia dintre cele 3 grupe, constituite în funcție de capacitatea motorului. Astfel, cele mai rapide concurente de la a treia etapă Women Rally           Cluj-Napoca sunt:

Clasa 1 (motoare cu cilindree sub 1600cmc)

  1. Gabriela Bondor (Suzuki Vitara) – Cluj
  2. Andrada Munteanu (Ford Ka) – Alba
  3. Ioana Petrișor (Dacia Logan) – Cluj

Clasa 2 (motoare cu cilindree de la1600cmc la 2000cmc)

  1. Mirela Bejnariu (Honda Civic) – Cluj
  2. Ligia Barbu (Renault Clio) – Cluj
  3. Melinda Filep (Mazda MX-5) – Cluj

Clasa 3 (motoare cu cilindree peste 2000cmc) / Clasament General

  1. Mirela Potopea (Ford Focus ST) – Alba
  2. Izabella Gavrila (Peugeot 106 S) – Harghita
  3. Adelina Durbala (Volkswagen Golf 1.9 TDI) – Cluj

Trecerea la noul format de campionat național confirmă importanța conceptului Women Rally în peisajul automobilismului românesc, cu atât mai mult cu cât de la etapă la etapă numărul participantelor a crescut semnificativ. Zeci de femei sunt interesate de evenimentele Women Rally, acestea fiind locul ideal în care își pot antrena abilitățile la volan, într-o atmosferă prietenoasă alături de prietene și familie. Prezența invitaților speciali din motorsportul de performanță asigură puntea perfectă din zona de amatori către următorul nivel, fiind nelipsite și informațiile de conducere defensivă și conduită rutieră corectă.

***

Noutățile din Campionatul Național Women Rally pot fi urmărite pe site-ul oficial www.womenrally.ro, pe instagram @womenrally.ro și pe pagina de facebook.

Etapa a 3-a a Campionatului Național Women Rally, Cluj-Napoca, 13-15 septembrie 2019, a fost organizată sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv şi Automobil Clubului Român, cu sprijinul Primăriei, al Consiliului Local al Municipiului Cluj-Napoca, Consiliului Județean Cluj și al Cluj Arena.

Evenimentul a fost susținut de către: RMB Inter Auto Mercedes-Benz, Banca Transilvania, ECCO Shoes, Pandora, Gerovital, Catena – Farmacia Inimii, Rottaprint, Vittel, Warsteiner, Bonilash, Golden Tulip – Ana Dome Hotel, Corcova, PMA şi VIVO! Cluj-Napoca. 

Parteneri silver: Lacalut, Corny, Dalmayr, Pralina, Uniqa Asigurări, Alpin 57 Lux, Leul de Aur,  Numai Uși, Subway, Mistique Seeds, Unique, Impress, Sigemo, Coca-Cola, Memo 10.

Partener onorific: Rotary Cluj-Napoca Visio.

Parteneri media: Via Cluj TV, KISS FM, Ziarul Făclia, RallyMax, Autostiri, Autorally, Clujul de buzunar.

 

Lasă un răspuns